Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Kostplaneringssystemet som fyller 15 år – och 4 år på nätetKostplaneringssystemet som fyller 15 år – och 4 år på nätet

2008-10-24 04:55:13
Kostplaneringssystemet Mashie lanserades redan 1993 som ett grossistoberoende alternativ till de specifika receptdatabaser och inköpsrutiner som tillhandahölls av grossisterna.Teknik, användarkrav och arbetssätt har utvecklats
Sedan 2004 är Mashie ett helt Internetbaserat och komplett verksamhetssystem för storköks- och restaurangbranschen. Systemet innehåller avancerade funktioner bl.a. för planering och administration av recept, matsedlar, produktion, inköp och inventering.

”Vi insåg tidigt att Internet-baserad programvara, levererad som en tjänst, hade framtiden för sig. Att komma ifrån installationer, uppdateringar och backuptagning samt friheten att t.ex. kunna jobba hemifrån är faktorer som tilltalar alla. För 10 år sedan var tekniken inte mogen men idag har vi extremt hög tillgänglighet och datorer finns att tillgå i alla sammanhang”, säger Jörgen Brandt, försäljningschef i moderbolaget Avensia innovation och tillika delaktig i utvecklingen av Mashie som ett Internetbaserat Kostplaneringssystem.

Tillgängligt och funktionellt
Att systemet är Internetbaserat innebär att man kan använda det var man vill och när man vill, bara det finns en dator med Internetuppkoppling - 24 timmar om dygnet alla årets dagar. Mashie kräver varken installation, driftsunderhåll eller egen backuphantering, allt sådant sköts centralt av Mashie. Alla uppdateringar görs också online, vilket säkerställer att man alltid har tillgång till dagsfärsk information och man behöver aldrig riskera att programmet blir för gammalt.
Grunden i systemet är näringsberäkning av recept och matsedlar med receptbank och matsedelsplanering. Alla innehållsdeklarerade varor från Livsmedelsverket och produkter från fabrikanternas databas DABAS finns som grund för recept och maträtter vilket ger en tillförlitlig näringsberäkning. Systemet kan enkelt kompletteras med ytterligare funktionalitet för internbeställning, produktionsstöd, lager/ inventering med handdator, e-handelskoppling/inköp etc.

Flexibel och enkel hantering
Mashie är en gemensam samlingspunkt för alla som arbetar med ekonomi, kostplanering, kokkonst, provsmakning eller inventering inom restaurang- och storhushåll. Att planera näringsriktiga matsedlar på ett effektivt sätt samtidigt som man har full kontroll på kostnader för råvaror är enkelt. Mashie förenklar beställningsrutiner och ger värdefull statistik och ekonomiska underlag. Inbyggt i Mashie finns även många av fabrikanternas receptsamlingar, att använda i sin egen planering som inspiration.

Gedigen branschkunskap
Mashie har funnits på marknaden i femton år och används dagligen för kosthantering av ca 2.000 proffs hos bl.a. storkök, restauranger, kommuner, skolor, landsting, kedje- och cateringföretag, utbildningsenheter, receptsajter och inte minst fabrikanter.
Utvecklingen av systemet sker tillsammans med produktens användare för att motsvara nya krav och behov som ställs i en alltmer föränderlig bransch. De årliga användardagarna är ett uppskattat forum för feedback och kompetensutveckling kring Mashie och kosthantering.

Du kan läsa mer om kostplaneringssytemet Mashie på www.mashie.seBli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap