Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Spara pengar genom att byta ut hotellets ljuskällor till LEDSpara pengar genom att byta ut hotellets ljuskällor till LED

2008-06-25 00:00:00
LED-tekniken med dioder som ljuskälla istället för en glödlampa har äntligen kommit till en punkt där man som anläggningsägare enkelt och kostnadseffektivt kan byta sina befintliga ljuskällor till LED-lampor, utan att riva ut hela sin elinstallation.


AB Svensk Ljussupport kan nu presentera LED-ljuskällor som direkt ersätter en MR 16 glödljuslampa - du kan ha din armatur uppdaterad till LED på samma tid som ett vanligt glödlampsbyte tar.

Fördelarna med LED i en restaurang eller hotellmiljö hittar du både inom ekonomi och säkerhet.
Den genomsnittliga brinntiden på en LED ljuskälla ligger på runt 50 000 timmar. Uppskattar vi att den lyser 12 timmar om dagen, 365 dagar om året har du nästan 11,5 års brinntid att se fram emot. Har du en nattklubbsmiljö kan du dessutom glädja dig åt att den inte har en glödtråd som kan vibrera sönder under hårda kvällar. Du har även minskat värmeavgivningen från varje enskild armatur vilket i sin tur ger dig en brandsäkrare och svalare miljö. Byta från glödljus till LED är en besparing för såväl miljö som plånbok.

Prisexempel:

Glödlampa: MR16 20W som står igång 12h/dag = 20x12 = 240 x 250 dagar om året = 60kWh x 1kr = 60kr/år

LED: MR16 1,4W som står igång 12h/dag = 1,4x12 = 16,8 x 250 dagar om året = 4,2kWh x 1kr = 4,20kr/år

Renoverar du eller bygger nytt och vill tänka LED redan från början är begränsningarna obefintliga. Du kan få LED på fler sätt än en pizza i New York, extra allt är en underdrift. Beställ gärna vår 60 sidiga LED katalog som är späckad med både inspiration och teknik.

Mer information hittar du på www.ljussupport.se
Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap