Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Sagolik choklad som är eko och reko!Sagolik choklad som är eko och reko!

2008-05-03 00:00:00
Visst kan vi njuta av god mat och dryck fastän vi värnar om vår gemensamma planet och dess kommande generationer av alla de slag! Ekogrossisten Edura satsar stort på miljövänliga, ekologiska och rättvist producerade produkter för den skandinaviska marknaden. Sortimentet är växande och företaget är under expansion.


- På Gastro Nord ville vi visa att det inte finns något motsatsförhållande mellan njutning och framtidstro. Kolonialprodukter odlas nu allt oftare ekologiskt och efterfrågan på Fair Trade ökar starkt alltefter att allt fler blir varse de stora orättvisor som råder på vårt vackra klot, säger Kaisa Frank, marknadsansvarig för Ekogrossisten Edura.
- Vi satsar på att hitta de bästa leverantörerna i världen med ”eko och reko”-produktion i varje produktslag, eftersom vi är övertygade om att det är den här vägen som är framkomlig för en hållbar framtid.

Choklad!
Choklad var det som lyftes fram i montern i år. Ljus choklad tillverkad av rismjölk istället för komjölk, som dessutom smakar mycket bra, är en innovativ nyhet. Rismjölk är betydligt lättare att tåla än t ex sojamjök för den som har allergier och överkänsligheter och den har ingen besk bismak.
Från det holländska företaget Bonvita kommer den goda rismjölkschokladen i tre smaker; en naturell ljus choklad med lite nougatkänsla samt en med god kaffekrisp och en vit choklad prickig av äkta vaniljstång.

Handgjord choklad
Vuxna smaker och konstnärlig förpackning är stilen för den österrikiska handgjutna chokladen BioArt.
Här finns vit choklad, ljus choklad och mörk choklad med spännande smaksättningar. Den ljusa chokladen fullproppad med torkade ekologiska jordgubbar väckte sensation och tog slut i ett nafs från provsmakningsbordet när ryktet gick igång.
Även den franska chokladtillverkaren Real’s choklad lägger man märke till på långt håll. Den enkla eleganta utformningen väcker uppmärksamhet. Båda dessa företag gjuter chokladen för hand.

GEPA
Det stora Fair Trade företaget GEPA har funnits på marknaden i Tyskland i mer än trettio år och har således lång erfarenhet av rättvis handel och av att uppmuntra till ekologisk odling.
På mässan presenterades merparten av de deras chokladsortiment, kaffe och te samt ekologisk sirup för cappucino och caffe latte. Den mörka chokladen Zartbitter från GEPA är fullkomligt ljuvlig till ett glas vin eller en kopp gott kaffe. Deras espressobönor och te är också av högsta kvalitet.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap