Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Nytt italienskt ekovin från EnosveziaNytt italienskt ekovin från Enosvezia

2008-04-18 00:00:00
I april lanserar Enosvezia ett nytt rött Zeta vin, Zeta Merlot - Cabernet Sauvignon. Vinet är gjort på 70% Merlot och 30% Cabernet Sauvignon. Samtliga druvor är 100% ekologiskt odlade och kommer från mycket noggrant utvalda och ekologiskt odlade vingårdar i Trapani på Sicilien...


Ett ekologiskt jordbruk innebär att druvorna odlas på naturens villkor utan konstgödsel och tillsatser av kemiska bekämpningsmedel. Zeta Merlot - Cabernet Sauvignon är det första resultatet av samarbetet mellan Enosvezia och vinmakaren Lars Torstenson, vilket startade för drygt ett år sedan. Lars Torstenson har gjort sig känt som ambassadör för ekologiska viner då han redan för 20 år sedan gick i bräschen för det han dessa viner.

- Sedan starten på vårt samarbete har vi ägnat tid åt att identifiera rätt samarbetspartners samt besöka dessa med avsikt att ta fram viner, som bidrar till att utveckla sortimentet på den svenska vinmarknaden, säger Thomas Holstein VD på Enosvezia.
- Det känns oerhört spännande och helt rätt i tiden att lansera just ett italienskt ekologiskt vin på Systembolaget, säger Lars Torstenson som utsetts som till Vigneron de l’Année i Frankrike men som är beundrar italienska viner.
- Att lansera ett ekologiskt vin under varumärket Zeta känns helt naturligt med tanke på det ekologiska ansvar Zeta tar inom sina olika produktsegment, avslutar Fernando di Luca

Zeta Merlot – Cabernet är ett mörkfruktigt och mustigt vin med en balanserad fatkaraktär, gjort i nära samarbete med vinhuset Firriato. Firriato är ett framåtlutat vinhus som de senaste åren har investerat stora pengar i såväl ekologiska vingårdar som vinkällare.


Om Zeta Merlot-Cabernet Sauvignon:

Zeta Merlot Cabernet Sauvignon, IGT Sicilia
Årgång 2007
Pris: Helflaska (75 cl) 62 kr / Halvflaska (375 cl) 38 kr
Artikelnummer: 2180-1 / 2180-2
Butikstäckning: helflaskan lanseras i basmodulen och kommer att finnas på samtliga landets Systembutiker. Halvflaskan lanseras i T2 vilket betyder att den kommer att finnas på 250 av landets Systembutiker


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap