Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Ingen utveckling för hotell och restaurangpersonalIngen utveckling för hotell och restaurangpersonal

2008-04-18 00:00:00
”Kompetensutveckling inom mindre hotell och restauranger har enligt min personliga erfarenhet mycket låg prioritet”, det säger Tina Karlsson, VD för Kompetina.
Men genom att ta betalt för sina tjänster först när resultat nåtts, i form av tex ökad omsättning eller minskade sjukskrivningskostnader, så är Tina säker på en förändrad inställning till kompetensutveckling bland landets hotell & restauranger.Servicebranschen framtidens yrke!

Då vi rör oss mer och mer mot tjänsteproduktion i Sverige är kompetensutveckling oerhört viktigt. Det handlar om kunskap men även om mötesplatser för utbyte av information. Detta har en positiv inverkan för hotell och restauranger, som blir naturliga mötesplatser, och därmed får ökad beläggning och omsättning.

I brist på långsiktigt tänkande och affärsstrategier lever många mindre företag på
ad hoc lösningar, med ”andan i halsen” och snabba men, ofta ineffektiva beslut.
”Att agera istället för att reagera skapar en bättre och jämnare arbetsmiljö”, poängterar Tina Karlsson.

”Vid en första anblick kan affärsstrategier verka ambitiöst, men det kan vara enkla och små förändringar som gör skillnaden. Finns det ett behov av förändring är hjälp utifrån oftast enda lösningen, då denna person inte har vetskap om rådande strukturer utan börjar om, förutsättningslöst.”


Alla har rätt till en bra arbetsplats!

”Det finns en uppsjö av lösningar för att komma vidare när något har gått fel och arbetsmiljön är ansträngd.
Alla har rätt till en bra, och human arbetsplats och arbetsgivaren är skyldig att tillhandahålla detta.”

”Genom en enkel analys kan företagskulturen beskrivas och därefter omarbetas till en sundare arbetsplats. Med hjälp av coachning, både på ledar- och medarbetarnivå, hanteras problem och eventuella konflikter.
Inga färdiga verktyg finns att tillgå utan varje organisation är unik, precis som varje människa är unik i sin sammansättning. Därav finns lösningen inom den egna organisationen. Nyckeln är att kartlägga den.”

”Därför måste arbetsgivaren ta sitt ansvar och agera mot en negativ arbetsgrupp. Förändra genom att synliggöra, är den mest effektiva metoden, genom en enkel analys kan behovet fastställas på en kort tid och genast åtgärdas.
Så lite kan göra så mycket!” menar Tina Karlsson.


Bakgrund

Vem är Kompetina? VD Tina Karlsson, har en fil kand i Arbetsvetenskap med inriktning kompetensutveckling. Utbildningen är tvärvetenskaplig, vilket innebär kunskaper inom filosofi, psykologi och sociologi, men även inom organisatoriska teorier. Dessutom ingår projektledning, kompetensanalys och genus. Tina har lång praktisk erfarenhet av ledarskap och organisationsutveckling finns inom restaurang- och hotellbranschen, och har under 16 år varit ledare inom olika områden.

Läs mer på www.kompetina.se.

Kontakt

Tina Karlsson

tina@kompetina.se

0708-932822

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap