Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Världens alkoholmonopol i debatt om framtidenVärldens alkoholmonopol i debatt om framtiden

2008-02-05 00:00:00
Systembolaget och monopol i andra länder har haft en återhållande effekt på alkoholkonsumtionen. Men kan de fungera i en alltmer gränslös värld? Hur ska internethandel och avskaffade gränskontroller hanteras - och hur ska monopolen utvecklas för att behålla sitt stöd i befolkningen?Det är några av de frågor som ska diskuteras vid ett seminarium på mässan Vinordic i Stockholm i april. Ledande företrädare för Systembolaget och monopolen i Finland, Island, Kanada och Norge har bjudits in, tillsammans med företrädare för importörer och journalister. TV 4:s Lennart Ekdahl är moderator.

Initiativet till debatten kommer från Sveriges Vinskribenters Förening, som organiserar landets vinjournalister.
- Det här är frågor som engagerar och berör alla medborgare. Att förena en ansvarsfull alkoholpolitik med god service och förbättrad vinkultur är nyckeln till monopolens existens, och vi vill medverka till en öppen debatt med internationella perspektiv, säger föreningens ordförande Håkan Larsson.

Att förlägga seminariet - kallat Monopol i en gränslös värld - till Stockholmsmässans Vinordic var en självklarhet för föreningen, säger Håkan Larsson
- Det är Nordens största mötesplats för branschen och vi har redan mött ett enormt intresse för arrangemanget från bland andra importörerna.

Stockholmsmässans Göran Ekberg, projektledare för Vinordic, välkomnar initiativet.
- Vinordic är givetvis en kommersiell mötesplats men ska också sätta in ämnet i sitt samhälleliga sammanhang. Det här är frågor som är centrala för både konsumenterna och branschen, säger Göran Ekberg.

Seminariet hålls torsdag den 24 april på Vinordic, Stockholmsmässan i Älvsjö.

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap