Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - White Guide söker idéer för en cirkulär restaurangnäringWhite Guide söker idéer för en cirkulär restaurangnäring

2021-09-07 13:51:15
Nu öppnar White Guide för ansökningar till 100% Cirkulärt innovationsprogram 2021 för att stödja hållbar utveckling i Sveriges restaurangnäring. Restauranger, barer, bagerier och caféer i hela Sverige är välkomna att nominera idéer som kan ställa om verksamheten till den cirkulära ekonomin. De vinnande förslagen premieras med innovationsstöd av experter från forskning och akademi under sex månader.


100% Cirkulärt är ett innovationsprogram som under sex månader aktivt uppmärksammar och stöttar förnyelseprojekt från idé till verklighet. Lärdomarna från projekten följs sedan upp och sprids i syfte att inspirera hela restaurangbranschen till nytänkande och omställning till den cirkulära ekonomin.

2016 instiftade White Guide hållbarhetspriset 100% Cirkulärt på initiativ av Stockholm Gas för att premiera förebilder och genomförda projekt på området. Under 2020 utvecklades priset till ett framtidsinriktat program med innovationsstöd.

– Restaurangbranschen står inför den dubbla utmaningen att återhämta sig från en pandemi och samtidigt ställa om för att möta den alltmer akuta klimatkrisen. För att hållbarhetsarbete ska vara framgångsrikt måste det vara gynnsamt, inspirerande och även roligt. Vi hoppas att 100% Cirkulärt kan vara ett stöd på vägen, säger Joanna Sundström, vd White Guide Global AB.

Alla inom restaurang, bar, bageri och café i hela Sverige är välkomna att ansöka till programmet.

Kriterier för att få priset är att idén:

  • är relevant för de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030
  • är skalbar, mätbar och har potential att få effekt och sprida sig
  • påverkar restaurangvärlden, konsumentvärderingar och matsystemet i stort

Juryn består av nytänkande kockar och initierade hållbarhetsexperter med gedigna kunskaper inom cirkulär ekonomi och gastronomi. Juryn har även tillgång till ett advisory board med experter inom cirkulär ekonomi och hållbar utveckling, som under juryprocessen löpande kompletteras med specifik kompetens beroende på bidragens karaktär.

Nomineringsperioden pågår mellan den 24 augusti och 1 oktober och alla förslag skickas direkt till White Guide på adressen circular@whiteguide.com. I slutet av november utser juryn de tre vinnande bidragen och förmedlar innovationsstöd för genomförande under våren 2021.

– Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att skicka in sina idéer för att få det expertstöd som möjliggörs med detta pris, säger Jessica Engelbrecht, kommunikationschef på Stockholm Gas som är medgrundare av hållbarhetspriset 100% Cirkulärt.

100% Cirkulärt 2021 utvecklas av White Guide i samarbete med Stockholm GasElectrolux Professional och The Absolut Company samt med representanter från forsknings- och utbildningssektorn, som till exempel Ideon Innovation, RISE Sveriges forskningsinstitut, Restaurangakademien och andra samarbetspartners.

Förra årets vinnare var en idé för rikstäckande återvinning av vinkorkar, en modell för odling inom planetära gränser samt måltidsupplevelser i ett cirkulärt system. Bakom förslagen stod Agneta Green på Oaxen Krog & Slip, Niklas Karlsson på Rosendals Trädgård och Patrik Sewerin på Gunnebo Slott som alla tre har vidareutvecklat sina projekt under det senaste året.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap