Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - ISAAN – Berns nya restaurang signerad Sayan IsakssonISAAN – Berns nya restaurang signerad Sayan Isaksson

2019-12-11 16:33:58
Det är sedan tidigare känt att krögaren Sayan Isaksson, som varit en del av Stureplansgruppen under 2019, ska öppna en ny restaurang på Berns. Nu står det klart att namnet blir ISAAN', samma namn som den region i Thailand som Sayan själv kommer ifrån.


Namnet är hämtat från denregion i Thailand där Sayan själv är född. Dessutom är flera medarbetare rån Berns Asiatiska från Thailand och många av dessa kommer från just den regionen.

-Vi hade olika namnval uppe men när det visade sig att flera av de anställda på Berns kommer från samma provins som jag själv då kändes namnvalet givet i kombination med att mat från det området är den typ av thailändsk mat vi vill servera på ISAAN', säger Sayan Isaksson.

Grundtanken med maten är att den ska vara analog. Den ska grillas över öppen eld och tillagas utan avancerad teknisk utrustning, samtidigt som det naturligtvis ska vara modern och samtida mat. Det blir fokus på inhemska och ekologiska råvaror. För att minska importen på råvaror med stor åtgång på, som bland annat koriander och citrongräs, ska restaurangen odla det i närområdet. Maten ska vara en egen fri tolkning av det thailändska köket och en mix av olika regioner, en fiction av thailändsk mat.

Det blir en stor restaurang med cirka 160 sittplatser. I köket installeras en grill som blir hjärtat i verksamheten som också kommer bli fokuset i smakerna hos gästerna. I matsalen byggs ett öppet kök där gästerna kommer sitta runtom. Det blir ett öppet och transparent kök där kockarna serverar gästerna direkt. Ute i pampiga matsalen blir det en nedtonad interiör med naturmaterial i form av trä och natursten. 

-För mig är det viktigt att lägga stor vikt vid råvarornas ursprung och kvalitet. Vi har till exempel under en lång tid tittat på olika uppfödare av gris och kyckling för att hitta det som passar oss bäst. I restaurangen ska vi göra mycket från grunden. Vi ska odla själva och bland annat göra vår egen miso. Det är viktigt för mig. Miljön i restaurangen ska vara inkluderande och inte andas lyxrestaurang, säger Sayan Isaksson.

Sayan Isaksson, 45 år, är en OS-belönad kock och krögare. Han har under sin karriär komponerat förrätten och huvudrätten till Nobelmiddagen, både 2015 och 2016. Han har drivit flera framgångsrika krogar i Stockholm, där två av dem uppnått Michelinstjärnor och varav en blivit utnämnd till nordens bästa restaurang av Whiteguide. Utöver detta har han även tillsammans med det svenska kocklandslaget vunnit två guldmedaljer.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap