Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Paradiset plockar bort livsmedel från BrasilienParadiset plockar bort livsmedel från Brasilien

2019-06-04 15:10:00
Paradiset fasar ut produkter från Brasilien efter att det uppmärksammats att deras användning av bekämpningsmedel ökat dramatiskt på kort tid. Hittills i år har 169 nya bekämpningsmedel godkänts och ytterligare 1 000(!) fler väntar på godkännande bara under 2019.


Flertalet av dessa bekämpningsmedel inte tillåtna i EU och därmed inte i Sverige – men principen att dessa över huvud taget tillåts är något Paradiset inte kan stå bakom.

Utöver detta har flera av de nu godkända ämnena tydliga kopplingar till cancer och det saknas kontroller och studier över hur de olika bekämpningsmedlen reagerar med varandra.

”Vi kan inte med gott samvete fortsätta att erbjuda livsmedel från Brasilien så länge som både mängd, och takt, av bekämpningsmedel ökar så kraftigt i landet. Vi har därför omgående beslutat att de måste plockas ner från våra hyllor för att, som alltid, kunna erbjuda Sveriges hållbaraste och renaste matkasse”, säger Johannes Cullberg, Paradisets VD och grundare.

Att ökningen av tillåtna bekämpningsmedel ökat så pass kraftigt beror på landets president, Jair Bolsonaro, som tillträdde vid årsskiftet och utsåg en öppen förespråkare av kemiska bekämpningsmedel som jordbruksminister.

Paradiset kommer att plocka bort alla Brasiliens färskvaror från våra sortiment, det arbetet har redan påbörjats och skulle något ändå finnas kvar blir vi bara tacksamma om vi uppmärksammas på det.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap