Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Nytt samarbete kring MALMÖ BEER WEEK 8–16 mars 2019Nytt samarbete kring MALMÖ BEER WEEK 8–16 mars 2019

2018-12-10 18:46:43
Intresset för öl och hantverket bakom är kanske större än någonsin. Vad passar då bättre än en hel vecka vigd åt öl? Finalen på veckan 2019 blir Malmö Öl- & Whiskyfestival, Sydsveriges i särklass största event för denna ädla dryck.


Med sitt ursprung i USA har ölveckor blivit ett internationellt fenomen. Malmö Beer Week har funnits ett par år och bakom satsningen står Sällskapet Malte, Skånes Ölentusiaster. Det är en ideell förening som idag har 500 medlemmar.

För att stärka positionen i landet flyttas Malmö Beer Week för att sammanfalla med den mycket populära Malmö Öl & Whiskyfestival 2019. I och med det nya samarbetet med Malmö Öl & Whiskyfestival tar man vara på det befintliga intresset vid denna period på året. Dessutom har projektledaren för festivalen valts in i styrelsen för Sällskapet Malte.

– Vi ser vilket genomslag denna mässa har och självklart kan vi dra nytta av all den kunskap som finns samlad här. Vi flyttar Malmö Beer Week till mars månad och tillsammans befäster vi Malmös och Lunds plats på ölkartan. Ytterligare ett bevis på det nya samarbetet är att festivalens projektledare, Glenn Pålsson, valts in i föreningens styrelse, säger Lisa Snellström, ordförande för Sällskapet Malte.

Veckan kommer att innehålla flertalet öl-relaterade evenemang och unika nedslag av bryggeri som tidigare inte visat upp sig på den skånska öl-scenen. Det blir Tap Take Over's, Beer Makers Dinner, Meet 'n Greet och andra events på pubar och restauranger runt om i Malmö och Lund. Den internationella bryggarkonferensen Craft Beer Conference Malmö är också en del av veckan.

– Malmö Öl & Whiskyfestival hade 13 500 besökare 2018 och vi räknar med minst lika många besökare och att drygt 60 bryggerier, stora som små, medverkar 2019. Samarbetet med Sällskapet Malte är verkligen en win-win för oss, och viktigast, för alla dem som tar del av de många arrangemangen under veckan. Att bli invald i Sällskapet Malts styrelse kommer göra gott för samarbetet och min personliga utveckling. Jag är mycket tacksam för förtroendet, säger Glenn Pålsson, projektledare för Malmö Öl & Whiskyfestival.

En sista nyhet som Glenn delger är att veckan, festivalen och alla dess besökare dessutom belönas med ett officiellt Malmö Beer Week-öl.

– Jag har tagit mig friheten att koppla ihop ett svenskt och ett internationellt bryggeri för ta fram detta öl, känner mig mycket ödmjuk inför offentliggörandet. Håll ut! När tiden är inne kommer vi släppa alla detaljer. Det kommer att vara värt väntan, avslutar Glenn Pålsson, initiativtagare till det första Malmö Beer Week-ölet.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap