Du är här: Startsida - Nyheter - Sebastian Gibrand backas upp av Sverige bästa kockar inför Bocuse d´Or, Kock-VM
Sebastian Gibrand backas upp av Sverige bästa kockar inför Bocuse d´Or, Kock-VM2018-10-10 12:21:36Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda tävling för kockar som avgörs i Lyon den 29-30 januari 2019. Här ska 24 nationer slåss om de åtråvärda pallplatserna. Sveriges kandidat, Sebastian Gibrand, tävlar för Sverige med veteranen i sammanhanget, Tommy Myllymäki som coach. Tillsammans med ett smakteam från Svenska Bocuse d’Or Akademien ska de skapa världens godaste rätter.
Sveriges team Bocuse d’Or, med Sebastian Gibrand och Tommy Myllymäki i spetsen, tränar nu för fullt i köket på Kungstensgatan 2 i Stockholm. Den svenska satsningen är större än någonsin vad gäller resurser och träningsmöjligheter samt med nytt stöd från Sveriges regering. Sveriges kandidat Sebastian får dessutom stöd av ett smakteam som kontinuerligt bidrar med erfarenhet och kunskap samt är med och smakar av under hela processen. Teamet består av Markus Aujalay, Adam Dahlberg, Jonas Dahlbom samt Svenska Bocuse d’Or Akademiens President Henrik Norström. ”Sverige har länge legat i topp i de här sammanhangen, men konkurrensen hårdnar för varje år och fler länder, ofta med stora resurser, ger sig in i leken. Därför satsar vi mer än någonsin i år med både resurser, tid och engagemang och introducerar även ett smakteam med några av landets främsta kockar”,berättar Henrik Norström, som även är jurymedlem vid Kock-VM. Den 29-30 januari 2019 avgörs Bocuse d’Or i Lyon. Då ska de tävlande kockarna på 5 timmar och 35 minuter tillaga två olika rätter för 14 personer vardera. Den ena rätten ska serveras i sin helhet på fat och den andra ska serveras på tallrikar. Det är alltid den godaste maten som vinner, men den ska även tillagas med den högsta tekniken. Känslan för smak är därmed avgörande för att hamna på pallplats bland världens främsta kockar. Jurygrupperna lägger dessutom stor vikt vid den nationella kopplingen samt val av produkter/råvaror, matlagningstekniker och presentation. Råvara fatpresentationen - Kalvracks Huvudråvaran för faträtten presenterades i slutet av september. Varje tävlande tilldelas kalvracks som ska presenteras helt eller i två delar med fem ben synliga. Till det ska ytterligare en eller flera delar av följande väljas: kalvbräss, lever, njure, fötter eller tarmkrås. Sous vide-tillagning är ej tillåtet. Råvara för tallriksrätten presenteras den 31 oktober. ”Äntligen närmar vi oss mitt stora mål – att få representera Sverige i Bocuse d’Or. Jag har metodiskt arbetat i många år för att nå hit. Jag är stolt, nervös, glad och förväntansfull. Nu gäller det att hålla hela hösten, skapa de godaste rätterna och träna, träna, träna”, säger Sebastian Gibrand. Sebastian Gibrand är ursprungligen från Helsingborg men bor sedan flera år i Stockholm. Han har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan 2011 driver han sin egen konsultverksamhet Gibrands Gastronomi i Stockholm. 2017 vann han uttagningen i Bocuse d’Or Sverige och i juni 2018 tog han en silvermedalj i Bocuse d’Or Europe i Turin. Placeringen säkrade Sverige en plats i VM i Lyon som går av stapeln den 29-30 januari 2019. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Gastronomi Sverige och Svenska Bocuse d’Or Akademien. Teamet för 2018/19 består av: Sebastian Gibrand, kandidat Tommy Myllymäki, coach Gustav Leonhardt, commis Albin Edberg, assisterande coach Henrik Norström, President Svenska Bocuse d’Or Akademien Frida Rönnlund, projektledare, Gastronomi Sverige Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Facebook
Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor. Köp & Sälj - Senaste
Café på Kungsholmens Paradgata
Denna pärla på prestigefyllda Norr Mälarstrand finns nu på marknaden då ägarna har beslutat att satsa... Pris: 840,000kr 10355: HOTELL I OLOFSTRÖM MED FASTIGHET Bransch: Hotell Län: Olofström, Blekinge Oms: 6 000 000 SEK Begärt Pris: Ring för info Hyra: Egen... Pris: Ring för info 10365: VIRSERUMS VANDRARHEM Bransch: Hotell, Vandrarhem Län: Virserum, Kalmar Oms: Ring för info! Begärt Pris: 795 000 SEK Hyra:... Pris: 795 000 SEK 20918: D8 BISTRO & CAFÉ Bransch: Restaurang, Café Län: Värnamo, Jönköping Oms: 5 225 000 SEK Begärt Pris: 2 300 000... Pris: 2 300 000 SEK 20895: BÅTSMANNEN BAR & RESTAURANG Bransch: Restaurang Län: Växjö, Kronoberg Oms: 8 400 000 SEK Begärt Pris: Ring för info! Hyra: 60... Pris: Ring för info! Visa alla Platsbanken - Senaste
Servitris/Servitör till The Public Täby
Till detta spännande koncept söker vi nu heltid/deltidspersonal till servisen/baren. Vi ser gärna att du som söker har minst två års yrkeserfarenhet inom... Kan du ge Vellinge Gästis nytt liv? Arrendator sökes. Vi söker nu en krögare till restaurangen, eller till verksamhet som kräver ett fullt utrustat restaurangkök. Det nära grannskapet till församlingens verksamheter förutsätter ett... Det lilla företaget med de STORA kunderna söker Säljare Foodservice Som säljare på Tekompaniet kommer du bl a att utveckla och vårda samarbetet med våra kunder inom offentlig sektor, t ex kommuner och landsting samt kunder inom vending och... Kock sökes till Chamonix Mt Blanc - Frankrike Då vår nuvarande köksmästare sedan 4 år tillbaka, har gått vidare i kariären så söker vi en motiverad kock som vill växa in i rollen som...
|