Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Jonas Ahlström, Grill i Stockholm, vann NM i pizzaJonas Ahlström, Grill i Stockholm, vann NM i pizza

2007-11-19 00:00:00
Murklor, tryffel, pinjenötter och ruccola. 23-åriga Jonas Ahlström från nyss nedbrända restaurang Grill i Stockholm imponerade på juryn med pizzan Spacyo i årets NM-final.»Jag vet inte riktigt än vad det här innebär och var nog inte inställd på att vinna. Men såklart att det känns otroligt kul«, säger Jonas Ahlström, som under tiden för Grills återuppbyggnad arbetar på Due Fratelli på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Jonas är inte pizzabagare utan kock till yrket. Och det var kockkollegorna som anmälde honom. Tidigare under året hade de, med Jonas Ahlström i spetsen, tagit fram en förrättspizza till Grills nya meny. Arbetskompisen Billy berättar.
»Jag och Jonas jobbade på samma station i köket, men han fick göra pizzan. Så vi började kalla honom för pizzabagare. Och ja, sedan tänkte vi – pizzan är kanon, vi anmäler honom till tävlingen!«

»När beskedet kom att jag skulle tävla i pizza-NM fattade jag ingenting. Men sedan var det bara att köra. Min pizza Spacyo har en väldigt bra smak, grym helt enkelt«, fortsätter Jonas.

I juryn satt bland andra Christina Möller, före detta chef på Coop Provkök. Hon läste upp vinnarmotiveringen med orden:
»Den vinnande pizzan visar på möjligheten att utveckla pizzan i framtiden. Balanserade smaker, enkelhet, renhet och nytänkande präglar den vinnande pizzan.«
Nu väntar pizza-EM i Italien nästa år för Jonas Ahlström.

Finalfältet i årets nordiska pizzamästerskap var brett och rymde bland annat världens dyraste pizza. Den bakas av Sacha Rajkovic på Pizza King i Ängelholm. Viktoria heter den och görs på en fullkornsbotten som toppas med – håll i er nu – hemmagjord tomatsås, buffelmozzarella, ricottaost, lufttorkad skinka, svensk löjrom, tryffelsalami, Kobebiff, armagnacgelé, oliver, hummer, pilgrimsmusslor, anklever och 22 karats bladguld. Direkt efter bakning ropades pizzan, som normalt sett kostar 25 000 kronor, ut bland besökarna.
Köpare blev Lars Stokholm från Danmark som betalade 700 kronor. Pengarna går oavkortat till kronprinsessan Victorias fond. Under provisoriska former kunde han och hans fru Dorthe sedan avnjuta härligheten bakom scenen.

Nordiska mästerskapen i pizza arrangerades av tidningen Fast Food i samarbete med Det Goda Köket på Stockholmsmässan i Älvsjö den 9 november. Tanken med tävlingen är att höja nivån på pizzanäringen och visa att pizza kan vara både hälsosamt och gott. Redan i slutet av april nästa år är tävlingen tillbaka, då på Gastro Nord i Stockholm.

Källa: Foodnet.se

http://www.foodnet.se/iuware.aspx?pageid=2128&ssoid=70459.

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap