Nyligen lanserade Sturebadet Health Strategy begreppet Corporate Health Responsibilty (CHR) – ett index"> CHR gör besöksnäringen hälsosammareDitt meddelande har skickats!


Du är här: Startsida - Nyheter - CHR gör besöksnäringen hälsosammareCHR gör besöksnäringen hälsosammare

2018-05-28 11:17:03

Nyligen lanserade Sturebadet Health Strategy begreppet Corporate Health Responsibilty (CHR) – ett index för en hälsosam arbetsplats. Nu har Caspeco, Sveriges största digitala affärssystem för besöksnäringen, implementerat indexet i sina system. Målet är glada medarbetare och lönsamma verksamheter.
Corporate Health Responsibilty bygger på en enkel insikt: Om medarbetarna mår bra så mår företaget bra. Indexet baseras på tre nyckelområden som skattas av medarbetarna. Resultatet blir en digital nulägesanalys som visar om företagets anställda mår bra, om de trivs med sina arbeten och är engagerade i företagets framgång.

Idag är CSR, företagens sociala ansvar, en hygienfaktor. Vi vill uppmuntra till samma engagemang kring företagshälsa, säger Sturebadet Health Strategys VD Magnus Helgesson. Därför lanserade vi CHR, Corporate Health Responsibilty-indexet. Tillsammans med Caspeco visar vi nu att ett genomtänkt hälsoarbete skapar långsiktig lönsamhet för våra kunder.

Det har diskuterats flitigt om företagshälsa och sjukdom på jobbet sedan Arbetsmiljöverket för något år sedan lanserade nya föreskrifter gällande organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4). Och det finns fakta som visar att sjuktalen har ökat dramatiskt sedan början av 2000-talet. De flesta arbetsgivare är medvetna om problemet, men få vet hur de ska hantera det. En utmaning har varit att det tidigare inte funnits något enkelt sätt att mäta medarbetarhälsa.

För oss är CHR en klockren tjänst att erbjuda eftersom den både ger en lägesanalys och visar på lösningar, säger Caspecos grundare Per Söderqvist. Nu kan våra kunder på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt få ett mått på hur personalen mår – liksom stöd och verktyg för att komma till rätta med eventuell ohälsa. Det är också mycket viktigt att i detta sammanhang kunna påvisa att välmående medarbetare driver lönsamhet. För första gången kan man enkelt jämföra mjuka värdens påverkan på resultatrapportens hårda värden. CHR- indexet bör i framtiden vara en viktig bokslutspost för alla aktieägare.

Med hjälp av CHR kan man lätt göra en nulägeskartläggning av ett företags organisatoriska, fysiska, psykiska och sociala välbefinnande. Helt i linje med Arbetsmiljöverkets rekommendationer om SAM (Systematiskt Arbetsmiljöarbete) och OSA (Organisatoriskt Arbetsmiljö) – rekommendationer som måste uppfyllas på en arbetsplats, annars väntar höga böter. Resultatet från CHR-kartläggningen sammanfattas och specifika åtgärder rekommenderas i en skräddarsydd hälsostrategi med mätbara mål, handlingsplaner och uppföljning. Året efter är det enkelt att se på CHR-indexet hur arbetet ger resultat.

Vårt mål är att eliminera ohälsa från landets arbetsplatser och bli en förebild för resten av Europa, säger Sturebadet Health Strategys VD Magnus Helgesson. CHR kommer att bli måttstocken för en hälsosam arbetsplats och användbart i allt från friskvård till rekrytering. Alla vill ju jobba på en sund arbetsplats. Se på de nya generationerna, som 90-talisterna, de söker sig till arbetsplatser med ett högt CHR-index. De företag som inte prioriterar en hälsostrategi kommer att få det svårt framöver.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap