Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Pelle Agorelius jagar Sveriges bästa landskapsmatPelle Agorelius jagar Sveriges bästa landskapsmat

2018-03-08 19:15:12
Pelle Agorelius – som bland annat driver Saxhyttegubben, Husmansbord och Svensk Landskapsmat – är ansvarig för Producenttorget och scenen Swedish Food and Recipes på GastroNord 2018. På scenen kommer de föra samtal med några av Sveriges främsta livsmedelsproducenter, men även kokboksförfattare som är experter inom allt från brödbakning till hälsomat och förädling.


Landskapsmat och mathantverk är hjärtefrågor för livsmedelsföretagaren och turismentreprenören Pelle Agorelius, som med Producenttorget och scenen Swedish Food and Recipes finns representerad på GastroNord.

   – GastroNord är ett alldeles utmärkt forum för framtidsfrågorna. Vi har bjudit in några mycket intressanta producenter, men även kokboksförfattare som är experter inom olika områden. Vi kommer att snacka om allt ifrån brödbakning till hälsomat och förädling, säger Pelle Agorelius.

Beskriv Producenttorget!

   – Här möter du några av Sveriges bästa producenter och produkter. Du kan även bekanta dig med landets bästa dryckes- och kokböcker i en utställning. I samband med scenprogrammen bygger vi dessutom teman kring flera av de bidrag som tävlar för Sverige i Gourmand Awards och som den 26–27 maj har chans att bli utsedda till bäst i världen, säger Pelle och fortsätter:

   – Vi delar ut även ut priser och utmärkelser till producenter och produkter från olika delar av landet i tävlingen Jakten på Sveriges bästa landskapsmat. Men vi avslöjar inte allt i förväg, utan bjuder alltid på överraskningar!

Vad ser du för trender på producentområdet?

   – Vi ser att intresset för svenska grönsaker är stort. På GastroNord 2016 presenterade vi Vegetariska kockars förening, och nu, två år senare, har vegetarisk mat på finare restauranger kommit så otroligt mycket längre. Det som var en trend då är nu snarare en hygienfaktor som alla behöver haka på.

Har du någon speciell fråga du vill sätta i fokus?

   – Jag vill lyfta fram landskapsmaten och mathantverket som en reseanledning, att man använder kok- och kartböcker för mathantverk som guide. Det ser vi inte bara i Sverige och våra nordiska grannländer, utan det speglas även i kokboksutgivningen över hela världen. Vi har massor av duktiga livsmedelsproducenter – inte bara kockar och krögare – som kan bidra till att turisterna får en mycket bättre och ofta helt unik upplevelse. Det är något som besöksnäringen satsar på genom bland annat Visit Sweden. Kokboksturism kan lika gärna vara en roadtrip bland gårdsbutikerna i Jämtland som en rundresa i champagnedistriktet i Frankrike, säger Pelle Agorelius.

Text: Tina Lindström Carlsson


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap