Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Helsingborgs krogar får besök av berusade skådespelare...Helsingborgs krogar får besök av berusade skådespelare...

2007-11-12 00:00:00
Nu ska krogpersonalens förmåga att bedöma gästernas berusningsnivå studeras. I en studie som görs inom ramen för KROG-projektets arbete ska flera av Helsingborgs krogar få besök av skådespelare som spelar kraftigt berusade.


För att minska våld och skadegörelse på och i anslutning krogen samarbetar staden, polisen och krögarna. Syftet med studien är därför att ta reda på hur duktig krogpersonalen är på förebygga våld och skadegörelse genom att neka servering till redan berusade gäster.

KROG-projektet driver sedan hösten 2006 utbildning för krogpersonal i ansvarsfull alkoholservering och narkotika. Arbetet är ett gemensamt krafttag mellan staden, polisen och krögarna för att få en trygg krogmiljö. För att ta reda på om de gemensamma insatserna leder till förbättring när det gäller att hålla gästerna på en lagom berusningsnivå och därmed minska våld och skadegörelse, kommer en berusningsstudie att genomföras. Förra sommaren gjorde Länsstyrelsen en övergripande studie i Skåne som visade att 30 av 101 skånska krogar serverade skådespelarna. Nu vill vi veta hur det går för just Helsingborg.

Studien ska ses som en temperaturmätning för kroglivet i Helsingborg och som ett intressant och kul sätt att följa utvecklingen över tid. Alla olika typer av krogar kommer att ingå i studien. Detta är inte på något sätt en kontroll av den enskilda krogen och därför kommer varken krogarna som medverkar eller resultatet för varje enskild krog kunna utläsas ur resultatet.

KROG-projektet är ett samarbete mellan staden, krogarna och polisen. Projektet arbetar för en trygg krogmiljö genom att utbilda krogpersonal i ansvarsfull alkoholservering, konflikthantering och narkotika samt utveckla och förstärka samarbetet mellan parterna. Berusningsstudien ingår som en del i uppföljningen av insatserna i projektet.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap