Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Göteborg på listan över mest välkomnande städer i världenGöteborg på listan över mest välkomnande städer i världen

2017-11-09 15:17:22
Lyckliga invånare betyder mycket för vilka städer som turister känner sig mest välkomna till. I en stor undersökning rankas de mest välkomnande städerna i världen. Göteborg hamnar på en hedrande 25:e plats av 100 undersökta städer.


Det är internationella reseföretaget TravelBird som står bakom undersökningen som släpptes den 31 oktober på FN:s Internationella dag för världens städer som har temat ”Innovativ styrning. Öppna städer”.

Det är en omfattande undersökning utifrån flera olika parametrar där turistkapacitet, säkerhet, ankomstplats, öppenhet, engelska-kunskaper och invånares lycka är några. Man har också gjort enkät bland 15 000 journalister och mätt negativ påverkan av massturism.

Singapore får högst poäng i hela undersökningen. Samtliga nordiska huvudstäder finns med bland de tolv första, förutom Reykjavik som slutar på plats 72. Mycket på grund av att den isländska huvudstaden har problem med just för mycket turister.

Göteborg är den enda nordiska icke-huvudstaden på listan och ligger på plats 25, mellan tyska Stuttgart och München. Lyckliga invånare finns i alla nordiska städer, säkerheten är god och nästan alla kan engelska.
Stora turistmagneter som Budapest, Barcelona, Venedig och Amsterdam kommer långt ner på 100-listan.

Slutsatsen är: En stad där invånarna mår bra och känner sig trygga blir också mer välkomnande för besökare. Det engelska begreppet liveability är alltmer använt i sammanhang när städer diskuterar hur man ska bli mer attraktiva. Det är precis vad TravelBirds ranking visar.

Det är också en trend att allt färre vill beteckna sig som turister i traditionell mening. Istället vill man känna sig som en tillfällig invånare. Gå på samma kaféer och strosa på samma gator som dem som lever i staden man besöker.

Hela undersökningen av de 100 mest välkomnande städerna i världen hittar du här.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap