Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Sebastian Gibrand vinner Bocuse d´Or Sverige 2017



Sebastian Gibrand vinner Bocuse d´Or Sverige 2017

2017-09-18 11:58:19

Nu står det klart att det blir Sebastian Gibrand som ska representera Sverige i världens mest prestigefyllda tävling för kockar. Gibrand lyckades efter upplagning av en vegetarisk rätt och en lammrätt vinna i oerhört hård konkurrens över de övriga sex välmeriterade kandidaterna och därmed ta hem vinsten i Bocuse d’Or Sverige.




Efter kriterierna komposition, smak, presentation och teknik var Sebastian Gibrand den bästa kandidaten enligt årets jury. Som vanligt bestod juryn av några av Sveriges främsta kockar däribland Henrik Norström, Markus Aujalay, Mathias Dahlgren och Adam Dahlberg. Dessutom hade juryn förstärkning av Philip Tessier, coach för Team USA som vann guldet i Bocuse d’Or 2017. Vinsten innebär att Sebastian ska tävla för Sverige i Bocuse d’Or Europe, Kock-EM, som avgörs i Turin i juni 2018. Tävlingen i Turin är en kvaltävling till Kock-VM, Bocuse d’Or i Lyon, 2019 där 24 nationer ska mötas.

- Presentationer i världsklass har verkligen levererats från samtliga kandidater, vilket bådar gott inför de internationella tävlingarna. Nu ska vi skapa det team som ska hjälpa Sebastian att ta Sverige till VM, säger Henrik Norström, President i Svenska Bocuse d’Or Akademien och juryns ordförande.

Juryns motivering lyder:
Han har med stor teknisk skicklighet lagat och presenterat två mycket välkomponerade rätter. Utförandet av teamet med kandidaten i spetsen var exemplarisk, maten var fantastisk med goda välbalanserade smaker och hade den kvalitet vi söker. Redan nu har de visat på en väldigt hög matlagningsnivå, energi och kämparglöd som kan ta oss långt i de kommande utmaningarna.

Sebastian Gibrand är ursprungligen från Helsingborg men bor sedan flera år i Stockholm. Han har ett förflutet från bland annat Oaxen Krog & Slip och Studio Franzén. Sedan 2011 driver han sin egen konsultverksamhet Gibrands Gastronomi i Stockholm.

Vinnarrätterna
Gibrands vegetariska vinnarrätt var en kål- och sellerisnurra med variation på kål, bakad äggula fylld med Karl-Johansvamp, skogskantereller samt brynt kålbuljong smaksatt med svamp. Sebastian serverade sedan höstlamm från Älmhult med inspiration från Skåne och Provence. Kryddbakad bog med svamp och friterad bringa. Tomat i variation med ramslökskapris, potatis fylld med fårost- och potatiskräm med timjan och krispig potatis. Till det en lammsky smaksatt med savagningvin och olivolja.

Juryn:
Henrik Norström (President Svenska Bocuse d’Or Akademien), Markus Aujalay, Mathias Dahlgren, Stefan Karlsson, Stefano Catenacci, Alexander Sjögren, Peter Jälksäter, Fredrik Eriksson, Per Lundin, Frida Rönnlund samt Phlip Tessier, coach för Team USA som tog guld i Bocuse d’Or 2017.






Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!




Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap