Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Resetrender sommaren 2017Resetrender sommaren 2017

2017-08-21 14:04:00

Även om sommaren inte är över än, är det många som nu gör sina första arbetsveckor och checkat ut från semestern. Scandic Sverige har tittat närmare på årets semesterfirare och var de helst ville spendera sin ledighet. 
Huvudsakligen kommer Scandics gäster i Sverige från just Sverige och våra närmaste grannländer Norge, Finland och Danmark. Därefter kommer turister från Tyskland, USA och England. Litet överraskande placerar sig Indien högt upp, på 9:e plats, på listan över vilka nationaliteter som besöker Scandic under sommaren. Det är före europeiska länder som Frankrike (11), Italien (12) och Spanien (13). Sommarens populäraste hotell var Scandic Europa i Göteborg. Där har nästan 30 000 gäster bott under sommaren.

Gäster från Sverige
Göteborg varit en av de hetaste destinationerna i sommar. Fyra av de fem mest populära hotellen i sommar ligger i Göteborg. De mest populära orterna utanför storstäderna har varit Visby och Skövde. Sett till efterfrågan i förhållande till antal tillgängliga rum har bara var tionde gäst som velat boka fått plats under datum med särskilt högt tryck i dessa två orter. Även i Värnamo och Örebro har det varit hög efterfrågan.

– Vi ser att det är populärt att semestra på hemmaplan och på orter nära attraktioner gäller det att vara ute i god tid för att vara säker på att få rum under sommaren. Det gäller speciellt på mindre destinationer där kapaciteten är mer begränsad som i till exempel Skövde och Värnamo som båda ligger nära temaparker, säger Peter Jangbratt, Scandics Sverigechef.

Gäster från Norge
Även för norska turister har Göteborg varit mycket populärt, tre av de fem populäraste hotellen ligger i staden. I övrigt har de sökt sig norrut och något överraskande hittar vi Luleå som den näst mest populära destinationen. Även Östersund tar sig upp på top-femlistan.

Gäster från Danmark, Finland och Tyskland
De danska gästerna har inte velat åka så långt, de har i huvudsak hållit sig i Skåne. Det nordligaste hotellet på 10-topplistan över populära destinationer ligger i Jönköping. För gästerna från Finland och Tyskland är det huvudsakligen Stockholm med omnejd som lockat.

Dataperioden gäller mellan 23:e juni och 7:e augusti.

 

 


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap