Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Mikael Einarsson är Pontus Groups nya stjärnrekryteringMikael Einarsson är Pontus Groups nya stjärnrekrytering

2017-08-21 13:50:01
Pontus Group med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen knyter till sig den namnkunnige kocken Mikael Einarsson, som blir gastronomiskt ansvarig i Pontus Groups samtliga verksamheter. Mikael tillträder tjänsten den 1 oktober 2017. 


Mikael Einarsson är ett etablerat namn inom Stockholms restaurang- och krogvärld. Från och med med den 1 oktober 2017 tar han sig an den nya rollen inom Pontus Group som ansvarig för matkvaliteten, gästernas upplevelser samt utvecklingen av Pontus DNA och nya hållbara koncept. Pontus Frithiof kommer framöver bland annat fokusera på att utveckla de befintliga verksamheterna, arbeta med framtida projekt, gästernas upplevelser samt stärka personal- och företagskulturen.

– Det här är en drömrekrytering. Micke, som en stark kockprofil, fyller en otroligt viktig funktion då företagets DNA bygger kring mat. Hans gedigna erfarenheter, passion och fingertoppskänsla för kvalitet matchar vår filosofi och våra ambitioner. Dessutom är han mycket ödmjuk och driven, och kommer ta en självklar plats i vår ledningsgrupp, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Mikael har arbetat som kock i 20 år och har gjort sig ett välkänt namn i branschen. De senast 6,5 åren har han varit övergripande kökschef för restauranggruppen Leijontornet, som rymmer de välrenommerade restaurangerna Djuret, Restaurang Flickan (tidigare Omakase Köttslöjd), Svinet, Pubologi och pop-up-restaurangen Leijontornet 12x8 samt barerna Tweed och The Burgundy. Mikael har även ett förflutet från Pontus in the Green House, där han arbetade som souschef under åren 2002-2003 och 2004-2005.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka och jag är mycket glad för förtroendet och möjligheten. Pontus Group står för god vällagad mat, kvalitet och hög service och det ska vi fortsätta med, men vi ska blicka framåt och ytterligare höja kvaliteten, och förhoppningsvis också skapa nya koncept och plattformar för att möta morgondagens gäster, säger Mikael Einarsson.

Mikaels arbetsområden i Pontus Group blir främst i de helägda verksamheterna: Catering by Pontus, Atelier 23, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus och Pontus in the Air på Arlanda terminal 5 med Brasserie, Monstro, American Express Lounge by Pontus och Take Off/Take Home. Men även för verksamheterna som drivs tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest: MTR Express, Pontus in Park, Pocket Solna samt de nya restaurangerna Pocket by Pontus i Arenastaden och Tekniska by Pontus på Tekniska museet, som öppnar den 21 augusti respektive 7 oktober.


Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap