Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Ny utbildning - Förstå och tillämpa IP Livsmedel



Ny utbildning - Förstå och tillämpa IP Livsmedel

2017-08-21 13:45:12

Konsumenter och kunder ska alltid kunna vara säkra på att de får livsmedel som är säkra och håller vad de lovar. Kraven ökar på att livsmedelsföretag ska kunna visa efterlevnad av något vedertaget certifieringsprogram. I takt med denna utveckling har det utvecklats standarder för livsmedelssäkerhet och kvalitet. 




Bergström & Hellqvists utbildning, IP Livsmedel är en standard som används i Sverige och som ger en god grundcertifiering. En bra tillämpning av och en certifiering mot kraven i IP Livsmedel visar att företaget lever upp till lagkrav och hanterar risker relaterat till livsmedelssäkerhet, kvalitet och matfusk. 

Förstå och tillämpa IP Livsmedel erbjuds under hösten 2017:

25 oktober, Stockholm
16 november, Helsingborg
28 november 2017, Göteborg 


Syfte

Att ge kunskap om innehållet i IP Livsmedel och hur standarden kan tillämpas i företag som har en fysisk hantering av livsmedel, samt belysa vad som är viktigt i arbetet med system för livsmedelssäkerhet och kvalitet.

Utbildningen ska ge ett värdefullt underlag för företaget i det fortsatta arbetet med kvalitet och livsmedelssäkerhet och för att uppfylla kraven i IP Livsmedel.


Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har en central roll i arbetet med livsmedelssäkerhet och kvalitet på företaget, t.ex. kvalitetsansvarig, produktionschef, arbetsledare och intern revisor.
 

Innehåll

- IP Livsmedel – bakgrund, syfte och centrala begrepp
- IP Livsmedel – omfattning, struktur och kritiska punkter
- Genomgång av standardens kapitel och krav
- Tolkning och tillämpning av utvalda krav, t.ex:

  • Rutin för förebyggande underhåll
  • Leverantörsbedömningar
  • Sårbarhetsanalys
  • Märkning av färdigförpackade produkter
  • Test av spårbarhetssystem och återkallelseplan
  • Massbalansberäkningar
  • Kontroll av rengöringens effektivitet
  • Provtagningsplan och provtagning
  • Arbetssätt för egenrevison (internrevision)
- Certifieringsprocessen
- Förutsättningar för framgångsrik implementering av IP Livsmedel
- Tips på stödmaterial, vägledningar och branschriktlinjer

Utbildningen har ett varierat upplägg där föreläsningspass varvas med övningar och reflektioner.

Läs mer på https://www.bergstrom-hellqvist.com






Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!




Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap