Ditt meddelande har skickats!


Top Header
Du är här: Startsida - Nyheter - Brister i hotellens brandsäkerhetBrister i hotellens brandsäkerhet

2007-11-01 00:00:00
Brandsäkerheten på hotell, pensionat och vandrarhem i Sverige är inte tillräckligt bra. Hälften underlåter att göra återkommande kontroller av sina larmanordningar.
I fyra fall av tio har utrymningsvägarna brister och lika ofta saknar personalen utbildning i brandskydd. Det visar en kontroll som Räddningsverket låtit göra vid 117 hotell, pensionat och vandrarhem.Brandsäkerheten på hotell, pensionat och vandrarhem i Sverige är inte tillräckligt bra.
Hälften underlåter att göra återkommande kontroller av sina larmanordningar.

I fyra fall av tio har utrymningsvägarna brister och lika ofta saknar personalen utbildning i brandskydd. Det visar en kontroll som Räddningsverket låtit göra vid 117 hotell, pensionat och vandrarhem. De undersökta anläggningarna är olika stora och spridda över landet.

– Undersökningen som gjorts med hjälp av de kommunala räddningstjänsterna visar att det finns stora problem, säger Mette Lindahl-Olsson, vid Räddningsverkets olycksförebyggande avdelning.


Frågan om brandsäkerheten på hotell och liknande anläggningar har av och till uppmärksammats de senaste åren. Vid branden på Hotel Borgholm 2004 omkom två personer. Statens haverikommission rekommenderade efter branden att Räddningsverket skulle utarbeta en minimistandard på det brandskydd som ska upprätthållas av varje hotell, pensionat och vandrarhem. Verket ska också se till att branschen skaffar egna system för brandskyddet.


Den kontroll som nu gjorts visar också att gästerna orsakar bränder på hotell, ofta på grund av slarv eller okunnighet?. Nära hälften av alla gäster bryr sig inte om den brandskyddsinformation som ska finnas på rummen.

–Resultatet är nedslående, säger Mette Lindahl-Olsson. Brandutredningar visar att det ofta är flera fel och brister som tillsammans leder fram till bränder med dödlig utgång eller med stora materiella och ekonomiska konsekvenser. Men många av bristerna kan avhjälpas med relativt små medel enligt Lindahl-Olsson.

Ladda ner rapporten och läs mer på www.raddningsverket.se

Bli Prenumerant
GRATIS! Gör som över 33.000 kollegor. Få fribiljetter till mässor, intressanta branschnyheter & jobberbjudanden via vårt månadsutskick!
Avregistrera min email
Facebook

Gilla oss på Facebook och få dom senaste nyheterna, spännande jobberbjudanden och inbjudningar till mässor.

 

 

 

 

 


 

Om Hotell- & Restaurangtorget

Hotell & Restaurangtorget grundades 2006 och är idag Sveriges största marknadsplats för alla som är verksamma inom hotell- restaurang-, café-, storkök- och fastfoodbranschen.

Här finns en branschguide där du hittar alla leverantörer av alltifrån kassasystem till restaurangutrustning till komplett hotellinredning.

Här söker du & hittar din personal. Med nyhetsbrevet håller vi dig uppdaterad på vad som händer i branschen när det gäller nya produkter och tjänster. I forumet diskuteras allt mellan himmel och jord.

Kort & gott. Här hittar du allt du behöver till din rörelse, på ett och samma ställe!

Eftersom man inte är bättre än sin sista omelett så får du gärna höra av dig om du har synpunkter på hur vi kan göra Hotell- & Restaurangtorget ännu bättre!

Med positiva hälsningar

Daniel Spendrup
daniel@hrtorget.se
035 - 12 30 56

 


ANNONSERA PÅ HRTORGET
 

Epost: info@hrtorget.se

 

Telefon : 035 - 12 30 56

Hotell- & Restaurangtorget
Kristinebergsvägen 15
302 42 Halmstad

Sitemap